Søkemotorinnsending (stjenester)
– En scam og en skam!

searchscam

Får du eposter om søkemotorinnsending og lurer på om du må betale ekstra for å være synlig i søkemotorer som google, yahoo, bing etc?

Ikke la deg lure!

Dette er utdaterte tjenester og rett og slett lureri.
– Utdatert fordi denne metoden ble brukt til slutten av 90-tallet og tidlig på 2000 tallet.
– Lureri fordi selskapene som selger disse tjenestene vet veldig godt at det bare er humbug å drive med nå.

I dag er det kun to søkemotorer som har noen reell betydning: Google og Bing (noen vil kanskje også påstå Yahoo, men den er drevet av Bing). Begge disse finner og indekserer nesten hva som helst, helt av seg selv.

Rangering har forøvrig ingenting med om sidene dine blir indeksert eller ikke å gjøre. Rangering er bla.a. basert på oppbygging av kvalitetslinker og (non-Google) trafikk til ditt nettsted.

Ikke bare hjelper de deg ikke – de kan faktisk skade

Før var det nok slik at slike tjenester var harmløse. Istedet var de bare helt enkelt bortkastet. Men i etterkant av Penguin eraen, har de potensiale til å være skadelige. (Penguin er navnet på et filter som Google laget for å straffe nettsteder med dårlige linker)

Se for deg at det fantes titusenvis av forskjellige søkemotorer som du potensielt kunne få trafikk fraom du sendte inn nettsiedet ditt til dem (Det er det ikke altså!): Mange av disse ’tilbyderne’ tilbyr også å sende inn siden din til tusenvis av directories. Ikke bare vil du aldri noensinne få noen kvalifiserte besøkende fra de, men det å ha linken din der vil skade omdømmet (ranken) din i de virkelige søkemotorene, og i værste fall blokkere nettstedet ditt fullstendig.

Fortsatt nervøs for at Google / Bing ikke skal finne siden din?

Det behøver du ikke, men du kan koble opp siden din til Googles verktøy for nettredaktører her. Tilsvarende verktøy for Bing finner du her. Yahoo er drevet av Bing, så du det trenger du ikke tenke på. Disse linkene har nå (for lenge siden) erstattet det som tidligere var innsending av nettsider så de skulle dukke opp i søk, og har mange nyttige tjenester rundt hvordan sidene dine dukker opp i søk – Og er selvfølgelig helt gratis!

Ingen andre søkemotorer disse luretilbudene hevder du må sende inn til har noen betydning i det hele tatt. Helt seriøst! Så gjør deg selv en tjeneste og ikke la deg lure ved å betale for en slik scam og skam!