WordPress

wordpress

WordPress er et publiseringsverktøy med mange av de samme egenskapene som Joomla og er også på norsk. Løsningen er spesielt tilrettelagt for blogger, og har fokus på utseende, nettstandarder og brukervennlighet. De nyeste standardmalene / temaene for WordPress er basert på responsivt design, som gjør at nettsidene dine automatisk tilpasser seg skjermstørrelsen når du surfer fra nettbrett og smarttelefoner. WordPress er et GPL-lisensiert publiseringsverktøy (CMS) basert på åpen kildekode. Det er derfor helt gratis og fritt tilgjengelig for alle som ønsker. (For de interesserte – klikk her for å lese mer om GPL.)

Åpen kildekode betyr at hvem som helst kan gjøre endringer i koden, og det finnes i dag over 100.000 utviklere verden over som videreutvikler plugins, maler og annet til WordPress. WordPress er utviklet i PHP og benytter seg av MySQL for å lagre og hente dataene som utgjør websidene dine. Du trenger dog ikke å være noen programmør for å lage eller oppdatere websidene, da dette gjøres gjennom et web-basert brukervennlig grensesnitt.

Over 70 millioner nettsteder bruker i dag WordPress – Store som små!
Stabilt, brukervennlig og sikkert – Og derfor vårt førstevalg når vi skal lage nytt design – til din bedrift?

>> Les mer om webdesign, og få et uforpliktende tilbud i dag!

 

Anbefalinger for sikker bruk av WordPress

Oppgrader
Hvis du kjører en eldre versjon av WordPress, anbefaler vi på det sterkeste at du oppgraderer til siste versjon.

 

Installer sikkerhetsoppdateringer
Det utgis ofte sikkerhetsoppdateringer til WordPress og tilleggene. Ved å sørge for at du alltid har siste versjon av WordPress på ditt webhotell sikrer du nettsiden din mot alle kjente sikkerhetshull, og du reduserer risikoen for å bli hacket betraktelig.

 

Bruk et sikkert passord
Ingenting er verre enn å bli hacket fordi noen har gjettet passordet ditt.

 

Sett rettigheter for WordPress-katalogene
Sørg for at det ikke er skrivetilgang til katalogene som inneholder WordPress-installasjonen din.

 

Vær varsom med tillegg
Det er mange spennende tillegg til WordPress, men mange av disse er også kjent for å være svært usikre. Sørg for at du holder tilleggene oppdatert, og avinstaller tillegg som du ikke bruker.

 

Unngå gratis maler (templates)
Unngå å bruke gratis maler. Disse er kjent for å ofte inneholde sikkerhetshull.

 

Hva skjer om du blir hacket?
Vi understreker at det er kundens ansvar å sørge for at nettstedet er tilstrekkelig sikret mot hacking. Når vi får melding om at et nettsted er hacket, vil nettstedet bli stengt, samtidig som vi sender en melding til eieren av nettstedet.

Vi kan være behjelpelige med å hente tilbake en backup av nettstedet fra vårsystembackup (pris kr 500 pr restore). Vi kan også være behjelpelige med å oppgradere og sikre installasjonen din (pris kr 990 pr nettsted som skal oppgraderes og sikres). For dette gjelder “no cure – no pay”-prinsippet – hvis vi ikke klarer å sikre eller oppgradere nettstedet ditt, tar vi heller ikke betalt.